FROSTSÄKRARÖR

Isotermrör för vatten levereras med grått ytterrör, isotermrör för tryckavlopp levereras med ett rödbrunt ytterrör och ohms värmekabel (motståndskabel) som frostskydd. Isotermrör består av ett innerrör PE80 SDR11 PN 12,5 (c=1,25) och ett ytterrör med ett isolerande luftlager, värme och kylreflekterande aluminiumfolie och värmekabel i mellan dessa.

Alla isotermrör T75, T300, T600 har Ohms värmekabel och kopplas så att värmekabeln oavsett längd ger 8 W/m i driftläget (Läge 1 på brytaren) och 18 W/m på upptiningsläget (Läge 2 på brytaren).

Som tillbehör finns nu ett nytt styrsystem som reducerar strömförbrukningen.

 

ISOTERMRÖR T2000/TERMORÖR

För kortare anläggningslängder än 15m, provisoriska anläggningar, garage, baracker och andra frostutsatta ställen där man vill ha vatten och avlopp har vi isotermrör typ T2000 med självbegränsande värmekabel som ger t.ex. 16 W/m vid 5°c (dim. 32/60 och 40/70).

 

SERVISLEDNING

Isotermrör för vatten med Ohms värmekabel levereras med 2 lägesbrytare med effekt på 8 W/m och 18 W/m. Isotermrör för vatten tål frysning och upptining i läge 2 ger en upptingseffekt på 18 W/m. (Upptining ca 30 min).

 Isotermrör för tryckavlopp tål inte frysning och det rekommenderas att pumpleverantörens monteringsanvisning följs.

 

ISOVARMRÖR levereras med PUR-isolering som används på självfallsledningar avlopp med naturlig självfalls linje. Isoleringen tar hand om sin egen värme i avloppsvattnet och ytterligare energitillförsel behövs inte.

 

GEMENSAMMA- OCH HUVUDLEDNING

 

Isotermrör för vatten och tryckavlopp på de gemensamma ledningar finns med kompletta energisystem som minskar energiförbrukningen upp till 70 %. Detta möjliggör användning av Isotermrör till mest fördelaktiga alternativet när man talar om grunda frostsäkra VA-lösningar. Energikrav i allmänna ledningar kan variera beroende på användningen av olika återfyllning massor eller andra faktorer som påverkar värmeförlusten i rören.

Tester som utförts under de senaste tre åren visar en energi på 3-5 W/m på gemensamma- och huvudledningar.

PÅ förfrågan kan det levereras digitala termostater med PT100 givare.

 

Isotermrör för vatten med frostsäkring 

Backventil för Isotermrör vatten

 

 

Isotermrör för vatten

Isotermrör

för tryckavlopp

Isotermrör med frostsäkring levereras på rulle

 

 

Isovarm förisolerade PP avloppsrör med rakskarv- 6 meters längder

 

 

Isovarm förisolerade PE100 PN16 SDR11 vattenrör med frostsäkring- 6 och12 meters längder

Isovarm förisolerade PVC PN12,5 SDR21 vattenrör med frostsäkring- 6 meters längder